Πολιτικά Νέα - Πολιτική

Έρευνα για τον πρόεδρο των Σκοπίων ξεκινά η εισαγγελία της χώρας

Η Βασική Εισαγγελία των Σκοπίων θα ερευνήσει για παραβίαση του Συντάγματος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Η ανακοίνωση, στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων,  έρχεται κατόπιν της άρνησης του Ιβάνοφ, να υπογράψει τον νόμο για τις γλώσσες, όπου  σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο, η αλβανική γλώσσα γίνεται ισότιμη της σλαβικής, καθώς και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως επισημαίνεται,  είναι προφανές ότι γίνεται άλλη μια προσπάθεια πίεσης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, μετά την δημόσια δήλωση του Ιβάνοφ ότι δεν συναινεί με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ψήφισε το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η δικαστική έρευνα κατά του Ιβάνοφ, είναι μια περίπλοκη και πολύ μεγάλη διαδικασία, αφού αυτή πρέπει να γίνει στο Κοινοβούλιο και ο Ζάεφ θα πρέπει να έχει, πάλι, την πλειοψηφία των δύο τρίτων, του αριθμού των βουλευτών  που ψήφισαν τις συνταγματικές αλλαγές.

admin
Γ ΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ Δημοσιογράφος D.E.A Δ.Δ.ΔΙΚΑΙΟ Πολιτ.Επιστημων "Paris Sorbonne" Αντιπροεδρος E.Σ.Ε.Μ.Ε. (Ενωση Συντακτων Ευρωπαικων Μεσων Ενημερωσης) Kontra Channel t.v Alma Media Group, Radio Diogenis, Midas Web Television
https://www.almamediagroup.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *