Ποιοι είμαστε

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛ.Μ.Α.

Το Δίκτυο ΑΛ.Μ.Α. (Δίκτυο Αλληλεγγύης Μαζικών Αναμεταδόσεων) είναι, ως έννοια και εξ ορισμού, Δύναμη υπαρκτή και Δυναμική στην εξέλιξη της ανάπτυξής της. Απευθύνεται σε Δημόσιες / Κρατικές Αρχές και Θεσμούς με σκοπό να προτείνει βελτιωτικά μέτρα και λύσεις σε θέματα καταγγελτέα και ασύμβατα με τα κοινωνικά / εθνικά συμφέροντα και με το κοινό, περί δικαίου, αίσθημα. Απαρτίζεται από ΜΜΕ, Συλλογικούς Φορείς, κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρος (όχι κομματικού) όπως Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Προσώπων, κ.λπ. και από  Φυσικά Πρόσωπα.

Η φιλοσοφία του Δικτύου είναι η ευγενής άμιλλα που οδηγεί σε σχέσεις αξιοκρατίας και αντιτίθεται στο «διαίρει και βασίλευε» και στην αλληλοεξόντωση η οποία είναι αποτέλεσμα του τυφλού ανταγωνισμού. Υπ’ αυτή την έννοια υπηρετείται η αναγκαιότητα της ειρηνικής συνυπάρξεως διαφορετικών ηθών, εθίμων και συμφερόντων χωρίς, όμως, αυτά να αλληλοεπιβάλονται από τους μεν στους δε, με σκοπό την επικυριαρχία.

Απαραίτητη προϋπόθεση της ευγενούς άμιλλας, βεβαίως, είναι ο «Ποιοτικός Άνθρωπος». Τα χρήματα και οι γνώσεις αποκτώνται, η Ποιότητα του Ανθρώπου όμως είναι η ενδόμυχη, βαθύτερη υπόστασή του και δεν αποκτιέται αν δεν υπάρχει. Θα πρέπει, εδώ, να διακρίνουμε τον χαρακτήρα από την συμπεριφορά του Ανθρώπου η οποία μπορεί να είναι, είτε παραπλανητική είτε πρόσκαιρη και συχνά, αντίθετη από τον χαρακτήρα του.

Πρακτικές εφαρμογές του Δικτύου είναι η κατάθεση αιτημάτων προς αρμόδιες, για το εκάστοτε θέμα, Αρχές, με αριθμό πρωτοκόλλου. Επίσης, η προβολή, η ανάδειξη και οι αναμεταδόσεις θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος καθώς και ανακοινώσεις για την έκβαση των πρωτοβουλιών του Δικτύου, αποδίδοντας είτε τα εύσημα είτε τα επίχειρα στους αρμοδίους που ενδιαφέρθηκαν ή που αδιαφόρησαν, αντιστοίχως, για τα εν λόγω θέματα. Την κοινωνία των κινήτρων, υπέρ του κοινωνικού οφέλους και αντικινήτρων κατά του κακού, μπορούμε και πρέπει να την επιδιώξουμε κατά τα πρότυπα των “bonus-malus” των ασφαλιστικών εταιρειών.

Εκαστος των συμμετεχοντων διατηρει την αυτονομια/αυτοτελεια χωρις καταστατικες δεσμευσεις αλλα με,γραπτως,εκπεφρασμενη την συγκαταθεση για συμμετοχη του στην καθε δραση χωριστα,aκροβατώντας ετσι στην λογικη του “μαζι και χωρια” .Η εγκριση των συμμετεχοντων  είναι απαραίτητη, όπως επίσης θεμιτή και αποδεκτή είναι η αποχή σιωπηρώς, ή γραπτώς, από τα εκάστοτε δρώμενα του Δικτύου.

Με τα ως άνω, επεχείρησα να συνοψίσω τα συνθετικά στοιχεία του Δικτύου. Για τις λεπτομέρειες και λοιπά θέματα που χρήζουν επεξηγήσεων, για όποιον ήθελε να ενδιαφερθεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, ως κάτωθι:

bioplanet1@gmail.com, 6907009587, 210-3646967, Διαβάτης Γιάννης.

 

 

Υ.Γ.: Συμπληρωματικές Διευκρινήσεις: Το Δίκτυο πρεσβεύει την προβολή της πολιτιστικης εικόνας της χώρας μας μέσα από την στήριξη των διαφόρων εκδηλώσεων περί Τεχνών και Γραμμάτων, την ενημέρωση των αθλητικών γεγονότων, επίσης εκδηλώσεις και δρώμενα μουσείων εγχώριας και διεθνούς εμβέλειας, την υποστήριξη Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων σε θέματα κληρονομιάς του Πολιτισμού μας και βεβαιότατα, Ομογενειακά και Δημοτικά ζητήματα τα οποία έχουν την περίοπτη θέση που αξίζουν, στο Δίκτυό μας, οι Ομογενείς μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.