Αθλητικά

Υποχρέωση ΟΛΩΝ να «προχωρήσει» ο Βοτανικός

Υποχρέωση ΟΛΩΝ να «προχωρήσει» ο Βοτανικός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την έντονη κινητικότητα για το γήπεδο στον Βοτανικό, τη μεγάλη διάθεση Γιαννακόπουλου και τις επόμενες κινήσεις. 

Η λέξη «Βοτανικός» έχει επιστρέψει το τελευταίο διάστημα για τα καλά και ακούγεται όλο και περισσότερα στους κύκλους του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αυτός ο οποίος, έπειτα από επαφές που είχε με την κυβέρνηση, αποφάσισε να στραφεί προς αυτή τη λύση, που είναι και η πιο εφικτή, με μεγάλο όνειρο να φτιάξει, επιτέλους, ο «Σύλλογος Μεγάλος» ένα σύγχρονο, μοντέρνο γήπεδο που θα αποτελέσει το νέο σπίτι του Συλλόγου και του κόσμου του. 

Η ιστορία από παλιά είναι γνωστή και κατά κάποιον τρόπο «αμαρτωλή». Πρώτα η προσφυγή των κατοίκων και οι… γραφικότητες περί κορμοράνων και γυπαετών, που προκάλεσαν την αναστολή των έργων από το ΣτΕ για το εμπορικό του Βωβού και κατ’ επέκταση για το γήπεδο. Στη συνέχεια οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της τότε ΠΑΕ που δεν μπόρεσε ποτέ να απεγκλωβιστεί από την ομηρία της και να προχωρήσει τα έργα για το γήπεδο (είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τότε η άδεια κατασκευής και εκσκαφών εκδόθηκε, ο Βωβός αργότερα κατέθεσε αίτηση ανάκλησης του γηπέδου στο ΣτΕ! Κοινώς, γήπεδο με μικρότερο ή χωρίς εμπορικό ή χωρίς παχυλή αποζημίωση στον Βωβό δε θα γινόταν. Εξού και η ομηρία…). Αργότερα, η ιστορία δεν προχώρησε ποτέ, πρώτον διότι χρηματοδότηση δεν υπήρχε, δεύτερον γιατί ο πολυμετοχικός «προτίμησε» τις κόντρες παρά να προσπαθήσει ενωμένος για κάτι το μεγάλο και τρίτον διότι στη συνέχεια τα πάντα στην ΠΑΕ διαλύθηκαν… Για περισσότερα σχετικά με το θέμα εκείνες τις εποχές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

πηγη Σπορ fm

admin
Γ ΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ Δημοσιογράφος D.E.A Δ.Δ.ΔΙΚΑΙΟ Πολιτ.Επιστημων "Paris Sorbonne" Αντιπροεδρος E.Σ.Ε.Μ.Ε. (Ενωση Συντακτων Ευρωπαικων Μεσων Ενημερωσης) Kontra Channel t.v Alma Media Group, Radio Diogenis, Midas Web Television
https://www.almamediagroup.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *